Programma overzicht van de unieke 11 daagse studie- & verdiepingsreis naar Israël, voor mannen. Van 24 mei - 3 juni 2018

Dit is een studiereis voor mannen die het verlangen hebben om hun mannen rol uit te versterken. In zichzelf, met de mede reizigers en met God.

Een verdiepingsreis in het land van de Bijbel. Land dat God voor zijn volk, Israël, het Joodse volk heeft appartgezet.

Kleine Krater3
Deze reis wordt begeleid en gefaciliteerd door Timek Kolman en Ton Schall.

Timek leeft sinds 2006 in Israël en heeft het land doorleefd en hij zal je naar vele Bijbelse locaties brengen. Locaties, die ieder een bijzondere betekenis hebben. De Bijbelse passages en taferelen worden zo levend als we samen door het land trekken. Ton bezit de kracht van proclamaties van Gods Woord wat je bijzonder zal inspireren.

We hebben heel bewust gekozen voor de ‘eenvoudige’ overnachting boven comfortabele hotels. Dit zal ons helpen om ons los te maken van ons westerse comfort, en om Eretz Jisraël te kunnen ervaren op een manier zoals Abraham, Izaäk en Jacob deden. Ze woonden in tenten.

We verwachten van de deelnemers een super positieve instelling, goede lichamelijke conditie, een open oor en hart om vernieuwende gedachten te kunnen ontvangen en verwerken. En een 'open mind' voor de maximale beleving. 

Aanmelding voor deze reis tot uiterlijk 15 maart.

Voorafgaand aan de reis zullen we elkaar ontmoeten op een nader te overleggen datum. Zo kunnen we alvast kennis maken, uitgebreide details van de plaatsen die we bezoeken uitwisselen enz.

Deze reis kost € 1395,- per persoon op basis van hostel/camping accommodatie, inclusief ontbijt, lunch en diner, entree's, transport in Israël, reisleider en vliegticket van €350,- U zorgt voor eigen tent, slaapmatje en slaapzak (tent en slaapmat zijn ook te huren). Persoonlijke uitgaven en reisverzekeringen zijn niet inbegrepen. Annuleringsverzekering is verplicht. Reserveer hier.

bedoeinen uitkijken over Syrie fietsen om het meer bronnen
Het (voorlopige) reisprogramma ziet er als volgt uit*):

Donderdag 24 mei

Aankomst op Ben Gourion Airport in Tel Aviv. 

Kennismaking en introductie van deze studie- & verdiepingsreis: Verbinding tussen Land van God – Eretz Jisraeel, Volk van God – Het Joodse volk (de Hebreeën), God van Israël – “Jud – Hee – Wav – Hee”

We overnachten in Na'aleh (bij Modiin in westelijke Shomron) in het gasthuis van de fam. Strijker.

Vrijdag 25 mei

Ontbijt in Na’aleh.

Bezoek omgeving Modiin.

In de middag gaan we op naar Jeruzalem.

We halen de Sjabbat binnen op de Kotel, bij de Western Wall van de tempelberg in de gemeenschap van honderden Joodse gelovigen en vieren daarna de ‘Erev Sjabbat’.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Sjabbat, Joodse Sjabbat, Bijbelse Feesten, Bijbels Joods kalenderjaar;

We overnachten in een hostel in Jeruzalem. 

Shabat 26 mei

We maken een Sjabbat dienst mee in de Ro’eh Israel / Netiviya synagoge – een ‘messiaanse’ sjoel die zowel trouw is aan de Tora/TeNaCh èn aan Brit Chadasja.

We genieten van de Sjabbatsrust over de stad. Voor degene die het wil kan een bezoek aan Getsemane, Olijfberg en de Graftuin brengen.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Jeruzalem, de berg Moriah, ‘avondmaal’, de kruisiging en opstanding van Jezus, zijn Messiaanse roeping, Messiaanse tijdperk, opstanding van de doden.

Zondag 27 mei

Reis door Judea, bezoek aan de stad Hebron en omgeving.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Roeping en de opdracht van aartsvader Abraham, God is ÉÉN, betekenis van het Joodse volk en het Jodendom en welke rol hebben de ‘heidenen’ hier in; betekenis van de Bijbelse term ‘vreemdeling’ of ingezetene;

We overnachten / kamperen in de buurt van Sde Boker.

Maandag 28 mei

Dagtocht door de Negev. We gaan deze dag een tocht van ongeveer 25-30 km maken in de Negev woestenij. Deze ‘woestijn ervaring’ is essentieel voor iedere gelovige om een diepere verbinding met de Schepper te ervaren. We genieten van de overweldigende schoonheid en stilte.

Onderwerpen voor een verdieping studie: God spreekt in de stilte van de woestijn; 40 jaar woestijnervaring van de Israëlieten; Wie was Mosje / Moses?; De Tien Woorden; betekenis van de Tora.

Dinsdag 29 mei

Reis door de Arawa, Drijven in de Zout-zee bij Sodom, Lunchen in een van de Joodse Nederzettingen met een adembenemend uitzicht over de Judeese woestenij.

We overnachten / kamperen in de buurt van Ein Gedi.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Waarom wordt David een man naar ‘Gods hart’ genoemd? Messiasverwachting in het Jodendom.

Woensdag 30 mei

Reis door Samaria, bezoek aan de Bijbelse plaats Shilo, bezoek aan de ‘setler’ en activist Nati Rom. Oprichter van Lev HaOlam project. 

Bezoek aan Alon More, de eerste plek waar Abram de landsbelofte ontving en de berg Gerisim, bekend van de berg van de zegen en van de vloek, tegenwoordig de plaats van de Samaritanen.

We overnachten / kamperen in de buurt van Acco, aan de kust van de Middellandse zee.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Wat is de plaats en rol van Israël, Het Joodse volk, Het land Israël in onze tijd? Wie zijn de Samaritanen?

Donderdag 31 mei

We bezoeken de oude stad Acco, Jisreel vallei (ook bekend als de Armagedon), berg Tabor.

We overnachten aan het Kineret meer.

Onderwerpen voor een verdieping studie: De betekenis van ‘Koninkrijk van God’, de kern boodschap van Jezus Goede Nieuws.

Vrijdag 1 juni

Bezoek aan de Golan Hoogte, het Noorden van Israël, waar altijd het gevaar vandaan komt in de Bijbel. We komen dicht bij de Syrische grens, bij de berg Hermon, we bezoeken Tel Dan, de Jordaan rivier en de Hulla vallei. We maken kennis met de Druzen, de nazaten van Jitro volgens hun overlevering.

Onderwerpen voor een verdieping studie: Scheuring van de tien stammen; Waar zijn de 12 stammen nu?; Jezus’ verheerlijking op de berg;…

Zaterdag 2 juni

Sjabbat viering bij Kineret, het meer van Galilea, bezoek aan de belangrijkste locaties van Jezus bediening. Dit doen we lopend, zoals Jesjoe’a het ook deed met de discipelen. Indien mogelijk een boot tocht over het meer in een kleine discipel vissersboot. 

Onderwerpen voor een verdieping studie: Jesjoe’a onderwijs; Genezingen; Zaligsprekingen; vermenigvuldiging; storm op het meer; Joodse bijbeluitleg.

Zondag 3 juni

Vertrek vanaf Ben Gourion airport

 

2015 05 18 Mei reis selectie1 Onderweg studeren we diverse Joods-Christelijke Bijbelse en andere belangrijke onderwerpen die in de groep leven.

De meeste plaatsen die u zult bezoeken staan niet op het programma van de meeste reisorganisaties. Er wordt geluisterd naar de wensen van de deelnemers. Dit alles maakt de Shoreshreizen bijzonder, anders, boeiend en exclusief.

De reis voert u door prachtige natuur en langs bijzondere Bijbelse locaties waar we tijd nemen om er bij stil te staan.Op iedere plek krijgt u tijd om het moment helemaal te beleven.

U krijgt gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen met mensen die in Israël wonen, ieder met een bijzonder verhaal.

U krijgt van alle plaatsen die we bezoeken en waar we langskomen de Bijbelteksten mee.

U reist met een kleine groep van zes tot acht personen. Uw reis blijft een persoonlijke ervaring. 

Het definitieve programma krijgt u als de groep is samengesteld, waarbij met uw persoonlijke wensen zo veel mogelijk rekening wordt gehouden.

Ik hoop dat u zich snel aanmeldt voor deze unieke excursiereis.

Tot ziens in Israël!

Timek Kolman & Ton Schall

*) Programma wijzigingen voorbehouden

P.S. Deel deze link met uw vrienden en familie!

 

U kunt zich vrijblijvend voor deze reis aanmelden met deze link of door een email te schrijven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Educatieve reizen naar Israël

Educatieve 10 daagsereis
Najaar 2018

   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 7 - 16 november 2018
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: nu inschrijven
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

Ga naar uitgebreide reisprogramma >>

Educatieve 10 daagsereis
Voorjaar 2019

   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 6 - 15 maart 2019
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: nu inschrijven
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

Ga naar uitgebreide reisprogramma >>

Op aanvraag:
Een dag of meerdaagse excursie
In Galilea | Golanhoogte | Jeruzalem | Shilo & Mt. Gerizim | Judea | Negev
Op maat reis voor kleine of grote groepen

Nadere informatie
E-mail: israelreizen@shoresh.nl

Aanmelden

Reisprogramma 2018/2019

Download reisfolder