Met Stichting Shoresh naar Israël - wat u kunt verwachten

Sinds 2014 biedt Stichting Shoresh educatieve reizen naar Israël aan voor kleine groepen van 6-8 personen onder begeleiding van een ervaren Nederlandssprekende reisleider. U kunt individueel inschrijven voor een geplande groepsreis. U kunt ook een reis op maat laten samenstellen voor uw huiskring of gemeente.

Ontdekken ontmoeting

Op iedere plaats die u op tijdens uw reis bezoekt is wat nieuws te ontdekken. De Bijbelse taferelen komen op hun oorspronkelijke locaties tot leven. We verplaatsen ons in de cultuur en de context van die tijd. Wij zullen ons verdiepen in de Joodse geschiedenis, gebruiken en geloofsbeleving; de Hebreeuwse taal, cultuur, archeologie, natuur en nog veel meer. Het verleden vertelt ons over het heden en de toekomst: Gods plan met Israël en de wereld. Zo veel mogelijk zoeken wij een niet touristische locatie zodat we ons beter kunnen voorstellen hoe het toen was.

Ontmoeten

U ontmoet mensen uit verschillende culturen en achtergronden.
Ieder van hen heeft een bijzonder levensverhaal. Het zijn stuk voor stuk mensen met wie u vrienden kunt worden. U krijgt gelegenheid om persoonlijk in contact te komen met de bewoners van het Bijbelse land. Of het nu mensen zijn die zich recentelijk in Israël hebben gevestigd, of mensen die hier al generaties lang hun thuis hebben. Elk van hen heeft een eigen verhaal dat de moeite waard is om te beluisteren. 

projectProjectenbezoek

Tijdens uw reis bezoeken we een aantal specifieke projecten die onder meer door Stichting Shoresh vanuit Nederland financieel worden ondersteund.

Sjabbatviering

Tijdens de reis houden wij rekening met de sjabbat. Wij vieren samen sjabbat in een huiselijke sfeer. Er zal gelegenheid zijn om een dienst bij te wonen in een nabijgelegen synagoge. Wij bestuderen onder andere de ‘Parasja HaSjavoeä’ uit de TeNaCh en leren een aantal specifieke Joodse gebruiken kennen.

Persoonlijke aandacht

U reist in een kleine groep van 6-8 personen waardoor u niet verloren raakt in de groep. In tegendeel, reizen in een kleine groep inspireert en verrijkt. Timek Kolman, die in Israël woont begeleidt u tijdens uw gehele reis. Hij neemt contact met u op zodra u zich hebt aangemeld.

Voor wie is deze reis bedoeld?

Shoresh Educatieve reizen naar Israël zijn bij uitstek geschikt voor mensen die al eerder in Israël zijn geweest en zich nu verder willen verdiepen. Verdieping op persoonlijk vlak, geloof, het verstaan van de Bijbel, de taak van het Joodse volk in het land van de Bijbel, nu en in de toekomst. U zult meer inzicht krijgen in wat gelovigen uit de volkeren verbindt met de gelovigen uit de Joden.

Eerste keer naar Israël? 

Het wordt een onvergetelijke reis voor u, en niet de laatste...! Dit is tenminste de ervaring van velen die u zijn voorgegaan.

Reserveer uw plaats bij een van de volgende reizen door u vrijblijvend aan te melden.

Educatieve reizen naar Israël

Educatieve 10 daagsereis

Voorjaar 2019
   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 27 maart - 5 april 2019
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: nu inschrijven
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

  informatie >>

Educatieve 10 daagsereis
Najaar 2019

   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 20 - 29 november 2018
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: nu inschrijven
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

  informatie >>

Op aanvraag:
Een dag of meerdaagse excursie
In Galilea | Golanhoogte | Jeruzalem | Shilo & Mt. Gerizim | Judea | Negev
Op maat reis voor kleine of grote groepen

Nadere informatie
E-mail: israelreizen@shoresh.nl

Aanmelden

Reisprogramma 2018/2019

Download reisfolder