Shalom Israëlvrienden!

2015 05 18 Mei reis selectie

U kunt zich nu aanmelden voor de eerstvolgende educatieve reis naar Israël.

VOORJAAR 2018:
woensdag 7 maart  tot en met vrijdag 16 maart

NAJAAR 2018:
woensdag 24 oktober tot en met 2 november

Ik nodig u uit om samen met mij dit unieke land te ontdekken.

U vliegt met een directe vlucht vanaf Schiphol, Amsterdam naar Ben Gurion Airport waar we elkaar ontmoeten.

Deze reis belooft een onvergetelijke ervaring voor u te worden. U zult contact leggen met het Joodse volk en met een nieuwe blik het Land van de Bijbel - Eretz Jisraëel gaan zien. Vier millennia Bijbelse geschiedenis! Een verhaal dat tot leven komt op het moment dat u voet in Israël zet.

Deze reis kost € 1695,- per persoon op basis van tweepersoonsaccomodatie, inclusief ontbijt, lunch en diner, entree's, transport in Israel, reisleider en vliegticket. Persoonlijke uitgaven en reisverzekeringen niet inbegrepen. Annuleeringsverzekering is verplicht. Reserveer hier.

Het reisprogramma ziet er als volgt uit*):

Februari reis 2017Dag 1 Wo. Aankomst in Israël. Onze reis begint in de landelijke Mosjaav Sde Tzvi op de "Dutch Farm" in de noordelijke Negev.

Dag 2 Do. Excursie naar Tel Beer Sheva, waar Abraham zich gevestigd heeft. We vervolgen onze weg langs Jerucham door de “grote krater” naar de Nabateese vestingstad “Mamshit” waar we een reis over de oude nabateese handelsroute op de rug van een dromedaris reizen. We overnachten in de Negev Camel Range waar ons een traditionele maaltijd wordt geserveerd.

Dag 3 Vr. Uitstapje naar de Arawa vallei waar gelegenheid is om te drijven in de Zoutzee in Ein Bokek. Daarna vervolgen we onze weg langs Tel Arad naar Sussya dat aan de zuidelijke grens van Judea is gelegen. We verkennen de omgeving van Sussya waar vele Bijbels historische taferelen hebben plaatsgevonden. In Sussya vieren we Sjabbat bij Joods orthodoxe families en in de locale syagoge.

Dag 4 Za. Traditionele Sjabbatvirieng en ontmoetingen met gastfamilies en Joods orthodoxe gelovigen uit Sussya. We leren over Joods Bijbels leven en wat het voor hen betekent om onder huidige politieke omstandigheden in Judea te wonen. Motsei Sjabbat (na afloop van de Sjabbat) wijnproeven in de wijnerij van Sussya.

Dag 5 Zo. In de ochtend bezoeken we de antieke Sussya. Daarna reizen we af naar Hebron waar we excursie krijgen in de Joodse gedeelte van Hebron. Onderweg naar Jeruzalem komen we door Gush EtTsion (Efratta) in de omgeving van Bet Lechem. We overnachten in Jeruzalem.

Dag 6 Ma. Excursie door de Bijbelse Jeruzalem de Stad van David, Bezoek aan de ‘Boven zaal’, via het Koningspad bezoeken we Getsemane en de Olijfberg. Oude Stad Jeruzalem, via Dolorosa en de Graftuin.

Dag 7 Di. Bezoek aan de Joodse wijk in de Oude Stad, de Cargo, Hurva Synagoge, en Bar Mitswavieringen bij de Kotel. ’s Middags reis door de Jordaanvallei naar Galilea. We overnachten in Tiberias.

Dag 8 Wo. Een unieke 'discipelervaring' op het meer van Galilea. Bezoek aan unieke locaties rond het meer van Galilea waaronder de recente opgravingen van Magdala. Projectbezoek aan Lechaim-to-life, ontmoeting met overlevenden van de sjoa in kibboets Ginosar.

Dag 9 Do. Excursie naar de Golan Hoogvlakte. We bezoeken o.a. de strategische grens met Syrië, de vestingstad Tel Dan en de bronnen van de Jordaan en we lunchen bij de Druzen.

Dag 10 Vr. 17/11: Vertrek uit Israël

2015 05 18 Mei reis selectie1 Onderweg studeren we diverse Joods/Christelijke Bijbelse en andere belangrijke onderwerpen die in de groep leven. We bezoeken 1-2 projecten van Stichting Shoresh. Zo krijgt u een beeld waar uw donaties terechtkomen.

De meeste plaatsen die u zult bezoeken staan niet op het programma van de meeste reisorganisaties. Er wordt geluisterd naar de wensen van de deelnemers. Dit alles maakt de Shoreshreizen bijzonder, anders, boeiend en exclusief.

De reis voert u door prachtige natuur en langs bijzondere Bijbelse locaties waar we tijd nemen om er bij stil te staan.Op iedere plek krijgt u tijd om het moment helemaal te beleven.

U krijgt gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen met mensen die in Israël wonen, ieder met een bijzonder verhaal.

U krijgt van alle plaatsen die we bezoeken en waar we langskomen de Bijbelteksten mee.

U reist met een kleine groep van zes tot acht personen. Uw reis blijft een persoonlijke ervaring. 

Het definitieve programma krijgt u als de groep is samengesteld, waarbij met uw persoonlijke wensen zo veel mogelijk rekening wordt gehouden.

Ik hoop dat u zich snel aanmeldt voor deze unieke excursiereis.

impressie Bekijk een impressie van een van de eerdere educatieve reizen.

Tot ziens in Israël!

Timek Kolman (reisleider/reisorganisator)

*) Programma wijzigingen voorbehouden

P.S. Deel deze link met uw vrienden en familie!

 

U kunt zich vrijblijvend voor deze reis aanmelden met deze link of door een email te schrijven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Educatieve reizen naar Israël

Educatieve 10 daagsereis
Voorjaar 2018

   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 7 - 16 maart 2018
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: vóór 31oktober 2017
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

Ga naar uitgebreide reisprogramma >>

Educatieve 10 daagsereis
Najaar 2018

   Leeftijd: alle leeftijden
   Datum : 24 oktober - 2 nov. 2018
   Vrijblijvend reserveren
   Inschrijving: vóór 30 juni 2018
   Prijs    : € 1695,- p.p.
   Groep : max. 8 deelnemers

Ga naar uitgebreide reisprogramma >>

Op aanvraag:
Een dag of meerdaagse excursie
In Galilea | Golanhoogte | Jeruzalem | Shilo & Mt. Gerizim | Judea | Negev
Op maat reis voor kleine of grote groepen

Nadere informatie
E-mail: israelreizen@shoresh.nl

Aanmelden

Reisprogramma 2017

Download reisfolder